26 Mayıs 2011 Perşembe

Mayıs ayı gezi ayı...

Önceki hafta sonu Bursa'ya, daha doğrusu Bursa-Yenişehire gittik. Eşimin teyze kızında kaldık 2 gece. Gemlik ve Bursa'yı şöyle bir görüp gezdik. Biraz alışveriş yaptık ve döndük. Bursa Özdilek ve İkea önemli duraklarımız arasında yerini aldı. Ve tabiki o meşhur İskender Kebaptan tatmayı da unutmadık. İznikte Köfte yemeden de olmayacağı için dönüşte köftemizide yedik geldik.
Üç gün sonra 19 mayıs tatili geldi ve önceden olan plan çerçevesinde birde İstanbul gezisi planı vardı. Tatil 4 gün olmasına rağmen biz 2 gününü ayırabildik İstanbul'a. İstanbul'a gitmeden Ece'ye Su çiçeği aşısı yaptırdım. yaptırmaz olaydım. Bitkin düşen vücudu aşıyı kaldıramadı hasta oldu miniğim. Kaloriferler söndürülmesine rağmen havaların hala ısınmadığı, kışın bitemediği, sisin pusun eksilmediği bu karanlık Zonguldak günlerinde hastalanmamak olağan dışı kalır heralde. 
Önce   yaptırdığımız "Su Çiçeği aşısı" sonrasında Ece'nin zayıf düşen vücudu yenildi hastalığa. Eşimin de benimde ağızımızda yara çıktı. biz idare edebildik ama garibim kızım ne yapsın.Ağzında aft çıktı minik kızımın da. Ne yemek yiyebildi ne su içebildi. Yemek istedi ama can acısına yiyemedi. Hala gözümün önünde "emmo emmo" diye ağlayıp emmeyu alınca ağzına alıp ısırınca acıyla ağlamaya başlaması. (Bu arada Emmo=Elma)
Ve biz bu devrede İstanbul'a gittik. Kardeşimin aldığı evi yerleştirmesina yardıma. Ece çok ağır hasta olmadığı için yine de iyi geçirdik 2 günü. Ev Başakşehir'de bulunan TOKİ sitesinde. Site tam çocukların yetişeceği güzellikte. Camdan bakıyoruz 2 tane çocuk parkı, 2 tane basketbol sahası, banklar, büfeler, kafeler falan filan. En çok park yaradı işimize. Ece bizi zorladıkça ya dedesiyle ya da babasıyla indi parka. Parkta geçti 2 günü Ece'nin. doydu salıncağa. Salıncak karnını doyuramadı kızın. Pazar döndük İstanbuldan ama kız ancak salı günü az az yemek yemeye başlayabildi. Ben de ağız yarasından sonra gribe yenik düştüm. Ağzımdaki yara iyileşmeye başladı ama ne fayda burun akıntısı ve öksürük eklendi yerine. Düzelemedim bir türlü.

Allah yardımcımız olsun da biran önce iyileşelim inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder