11 Mayıs 2011 Çarşamba

Bir davet soframız daha...

Okul sonrası Aslı'da toplaştık ve Aslı'nın yaptığı birbirinden güzel mamalarla kendimize bir güzel bakıp keyiflendik... Ellerine sağlık canım arkadaşım...
İncirli Tatlımız. Çay saatinin en güzel parçası. Tadına doyulamadı.. Şimdi tarifi de verelim. Tarifi bize kazandıran Hale arkadaşımıza da ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz...
Malzemeler

Kek için:
  • 6-9 adet küçük küçük doğranmış kuru incir(sıcak suda bekletilecek yumuşaması için)
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbet
  • 1,5 su bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı nescafe (Ben gold kullandım daha hafif, classic kullanırsanız daha yoğun olabilir.)
  • 1/2 su bardağı şeker
Muhallebi için:
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket toz krem şanti
Yapılışı

Kek:
  1. Yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar çırpın.
  2. Un ve kabartma tozunu beraber eleyip karışıma ilave edin. Beraber çırpın.
  3. İncirleri ve cevizleri ilave edip kaşıkla karıştırın.
  4. Karışımı genişçe bir borcama dökün.
  5. Fırında 160 derecede pişirin.Düşük ısıda ağır ağır pişmeli. kuru bir kek olacak.
Şerbeti:
  1. Bir kasede su, şeker ve nescafeki karıştırın. Şerbeti pişirmiyoruz.
  2. Pişen kekin üzerine kek sıcakken dökün.
Muhallebi:
  1. Krem şanti ve tereyağ haricindeki tüm malzemeyi bir tencerede karıştırın muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağını ilave edip karıştırın.
  3. Piştikten sonra ocaktan alın. Yaklaşık 5 dakika kadar ılınmaya bırakın. Sonra toz krem şantiyi ekleyip çırpın.
  4. Şerbetlenen kekin üzerine ılınan muhallebiyi yayın buzdolabında 2-3 saat soğutun
Servis yapmadan önce üzerine tarçın, ceviz veya incirle süsleyebilirsiniz. Ya da sade olarak bile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder