İncirli Tatlımız. Çay saatinin en güzel parçası. Tadına doyulamadı.. Şimdi tarifi de verelim. Tarifi bize kazandıran Hale arkadaşımıza da ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz...
Malzemeler
Kek için:
- 6-9 adet küçük küçük doğranmış kuru incir(sıcak suda bekletilecek yumuşaması için)
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı soğuk su
- 1 yemek kaşığı nescafe (Ben gold kullandım daha hafif, classic kullanırsanız daha yoğun olabilir.)
- 1/2 su bardağı şeker
Muhallebi için:
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket toz krem şanti
Yapılışı
Kek:
Kek:
- Yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar çırpın.
- Un ve kabartma tozunu beraber eleyip karışıma ilave edin. Beraber çırpın.
- İncirleri ve cevizleri ilave edip kaşıkla karıştırın.
- Karışımı genişçe bir borcama dökün.
- Fırında 160 derecede pişirin.Düşük ısıda ağır ağır pişmeli. kuru bir kek olacak.
Şerbeti:
- Bir kasede su, şeker ve nescafeki karıştırın. Şerbeti pişirmiyoruz.
- Pişen kekin üzerine kek sıcakken dökün.
Muhallebi:
- Krem şanti ve tereyağ haricindeki tüm malzemeyi bir tencerede karıştırın muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra tereyağını ilave edip karıştırın.
- Piştikten sonra ocaktan alın. Yaklaşık 5 dakika kadar ılınmaya bırakın. Sonra toz krem şantiyi ekleyip çırpın.
- Şerbetlenen kekin üzerine ılınan muhallebiyi yayın buzdolabında 2-3 saat soğutun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder