MALZEMELER:
- 1 kg havuç
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 2 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 limonun suyu
- Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.
- Haşlama yapıtığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
- Orta boy bir borcamı suyla ıslatın
- Süte batırılıp çıkarılmış kedi dili bisküvilerini borcama 1 sıra dizin.
- Üzerine havuçlu karışımı dökün.
- Havuçların üzerine kremşanti ile sıvayın. dilediğiniz şekilde süsleyin.
Afiyet olsun yapacaklara...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder