18 Nisan 2011 Pazartesi

Havuçlu Elmalı Kek

3 yumurta
1bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt
1,5 bardak şeker
1 bardak fındık kırığı
1 havuç rendesi
2 elma rendesi
vanilya
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeler eklenerek cıvık bir kek hamuru elde edilir. 180 derecede 30-40 dakika pişirilir.
saat 23.32 oldu. kek fırında ve ben pişmesini bekliyorum uyumak için. yapmam gerekeni unutup son dakka hatırlayınca böyle oluyor. üstelik ece uyuduğu için elde çırpmak zorunda kaldım keki.
Evet sonunda kek pişti. ama bende hemen tadına bir bakıp yattım. O nedenle bu satırları sabah ekliyorum. kek içindeki havuç ve elma yoğunluğundan mıdır unu az katmamdan mıdır yoksa elde miksersiz çırpmamdan mıdır bilinmez pişmekte biraz direndi. sonuçta görüntüsü kötü olmayan ama tadi bir okadar da lezzetli olan hafif ıslak bir kek ortaya çıktı. Arkadaşların yorumlarını öğleden sonra alıcam. bakalım ne yorum gelecek. onları da resimle birlikte akşama eklerim artık...

Evet aldık keki gittik arkadaşa ve yedik. Her nekadar kek tam pişmemiş olsa bile tadı gayet güzeldi. Üstelik arkadaşın kızı da çok beğenmiş. bende buna sevindim..

1 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık tadı gayet güzeldi ve tarifini alıp kızımla beraber pişiricez.:))

    Beçin

    YanıtlaSil